top of page
Virtuoos optreden van The Hendrix Alive Project in Stadspodium GO Leerdam

10 oktober 2023

LEERDAM • The Hendrix Alive Project speelde afgelopen zaterdag in Stadspodium GO. De tribune zat vol met Hendrixfans en andere gitaarliefhebbers. Bezoekers werden niet teleurgesteld: Eelco Bisschop speelde het dak eraf samen met de drummer Dave van Dansik en basgitarist Michel Kwakkelstein. Er werd flink gedanst op zowel de rustige ritmes als op de heavy rock die de band vertolkte.

De muziek was hard, maar dat hoort bij de beleving van Hendrix in de 70-er jaren. Verschillende toonladders werden razendsnel vertolkt, net als Hendrix dat ooit deed. De voetpedalen werden veelvuldig gebruikt. Mooie riffs en vibrato effecten weerklonken in het stadspodium. De solo van drummer Van Dansik was adembenemend en grensverleggend, volgens bezoekers.

De performance door Bisschop was wellicht wat minder spectaculair als bij Hendrix: er werd geen gitaar met aanstekervloeistof overgoten en verbrand. Wél werd er genoten van Bisschops razendsnelle gitaarspel en het contact met de zaal werd na de pauze alleen maar intenser. Ook werd er nog meer gedanst en ritmisch bewogen vanaf de tribune. De fans konden hun hart ophalen aan het spetterende optreden met de drie topmuzikanten van The Hendrix Alive Project. De vrijwilligers konden tevreden terugzien op een succesvol optreden in een uitverkocht GO.

bottom of page